Presentació de la novel·la 250 Quilòmetres el dia 22 de març a l'Auditori de la Pedrera amb assistèn

01/04/2012

Com ja sabeu alguns, el passat dijous dia 22 de març i a l'Auditori de a Pedrera de Barcelona, es va fer la presentacio de la novel·la "250 quilòmetres", un projecte solidari, on Victor Panicello juntament amb el consell de Joves de l'Hospital Sant Joan de Deu, relaten l'historia d'un noi, el Quim, que te Crohn i el seu viatge per arribar a Barcelona a l'Hospital.

Va ser un acte molt emotiu presentat pel periodista Roger de Gràcia que l'ha definit com: "un projecte necessari per entendre una realitat que no l'entens fins que no la tractes de tu a tu".

Després dels parlaments de la Sra. Mª Josep Planas, directora de l'Hospital de Sant Joan de Déu i de l'autor del llibre, en Víctor Panicello, que van explicar com es va iniciar el projecte i com de mica en mica s'anava fent gran, es va fer l'entrega simbòlica del xec de 3000€ que atorga Estrella Polar i el Grup Edicions 62 per haver estat la novel·la guanyadora del Premi Columna Jove. Recordem que aquests diners i tots els que es recullin amb la venta dels llibres, es destinaran a l'adequació d'un espai per a joves a l'Hospital de Sant Joan de Déu.

Acte seguit vam poder gaudir de l'emissió del curtmetratge basat en la novel·la. Un curt que ens va posar els nostres sentiments a flor de pell, on molts de nosaltres ens vam veure reflectits en les vivències del protagonista, un noi amb malaltia de Crohn.

I com que amb tot això no n'hi havia prou, també ens van presentar el joc per Iphone 250 QM; ens van fer una demostració mentre els nois i noies del Consell de Joves de l'Hospital de Sant Joan de Déu explicaven com havien viscut aquesta experiència.

D'entre tots els parlaments que van fer els nois i noies sobre què en pensaven d'aquest projecte del que ells també en són artífecs, em quedo amb el que va dir un dels nois, en Boris, diu així: "El projecte va començar sent una bola de ping-pong i ara s'ha convertit en una bola de bolus, que a més de ser gran, pesa."

Acabant ja l'acte va arribar el moment dels agraïments, amb un emotiu aplaudiment per en Éric Abidal, autor del pròleg de l'obra que no ha pogut assistir a la presentació.
I finalment i de manera molt informal tots els autors de la novel·la, en Víctor i els nois i noies del Consell de Joves de l'Hospital Sant Joan de Deu, van signar el llibre a tots aquells que els hi vam requerir.

Pàgines web on podeu comprar la novel·la:

Consell de Joves - Hospital Sant Joan de Deu, Barcelona