El llibre “250 quilòmetres”

22/03/2012

“250 quilòmetres” és el títol d'una novel·la  col·lectiva i solidària. Aquesta novel·la, també és important per a tots nosaltres: per a ACCU Catalunya i tots els pacients de malaltia inflamatòria intestinal, perquè el protagonista de la novel·la, el Quim, pateix una malaltia inflamatòria intestinal: la Malaltia de Crohn.

“250 quilòmetres” és el títol d'una novel ·la  col · lectiva i solidària.

Col·lectiva: perquè els seus autors són el  Victor Panicello (escriptor de novel · la juvenil) i els membres del Consell de Joves de l'Hospital Sant Joan de Déu (formen part del Consell la Tanit i l’Adrià que són socis de ACCU Catalunya, i la Tanit a més és la presidenta).

Solidària: Perquè part dels diners que s’aconsegueixin amb la venda de cada llibre es cediran a l’Hospital Sant Joan de Déu, per a la creació d’un Espai Jove (el Victor Panicello ha cedit els drets d’autor, i Edicions 62 una part dels guanys).

Aquesta novel · la, també és important per a tots nosaltres: per a ACCU Catalunya i tots els pacients de malaltia inflamatòria intestinal, perquè el protagonista de la novel • la, el Quim, pateix una malaltia inflamatòria intestinal: la Malaltia de Crohn. La novel·la no és una història d’aquesta malaltia, però el Victor Panicello i el Consell de Joves han utilitzat aquesta excusa per parlar de les coses que la gran majoria de malalties tenen en comú, dels problemes, les situacions i les alegries que són iguals en la majoria dels casos.

La idea va començar al mes de març de 2010, quan l’hospital Sant Joan de Déu va organitzar unes jornades sobre adolescents amb malalties cròniques. Al Víctor Panicello, li va semblar que, darrera aquells nois i noies, hi havia moltes històries per explicar i que valia la pena que tothom les conegués. Mesos després, quan es va constituir el Consell de Joves, el Victor els hi va presentar la idea d’escriure una novel·la amb  ells.

Com diu el Victor Panicello:Part de la feina de construir una narració de forma col.letiva té a veure amb entendre que una història està feta de moltes històries”. I un dels coautors comentava a Facebook: “és important que la gent conegui les nostres "aventures" dins i fora de l'hospital ... em sembla que molta gent no arriba ni a imaginar-ho, i amb la novel · la estaran més a prop de conèixer-ho”. Els coautors del llibre pateixen malalties diverses i tot i que passen o han passat moltes vivències similars a les del protagonista, tenen una gran resposta en comú, que venceran la malaltia!

Però això no acaba aquí, el Éric Abidal ha signat el pròleg del llibre.

També, s'ha rodat un curtmetratge que ha dirigit  la Maria de Castro (directora de cinema), amb actors com l’Edu Soto, la Rosa Andreu, el Carlos Vicente, i el Francesc Colomer (protagonista de Pa Negre, que va guanyar un Goya), i els membres del Consell de Joves. La Maria comenta que: “Quan el Víctor Panicello em va explicar la història em va semblar molt necessària poder-la explicar en un curtmetratge, no només perquè el llibre és molt original quant a l'estructura sinó pel fet que siguin els mateixos joves que expliquen les seves vivències. Quan vaig començar a treballar en el projecte i explicar-ho a la resta de l’equip i amics, vaig adonar-me’n que la majoria de persones, com jo al principi, no sabien què era el Crohn, ni altres malalties semblants, i això va ser un senyal molt evident que calia explicar-ho a tothom".

El Grup Audiovisual Mirapro  també col · labora en el projecte,  i ens explica: “Hem decidit participar d’aquest projecte solidari perquè va en la línia del que hem fet fins ara. La nostra aportació és un joc de plataformes per iPhone. El recorregut que fa en Quim, el protagonista del llibre, dividit en diversos nivells i pantalles on ha d’anar recollint objectes diversos per poder passar al nivell següent. Entre nivells van sortin fragments de la novel·la i es convida als usuaris a que comprin el llibre per col·laborar en el projecte. L’aplicació és gratuïta i estarà disponible a l’Appstore a través de l’iTunes o des del propi iPhone. També funcionará per iPad i iPod touch”.

La presentació de la novel·la  "250 quilòmetres" será el dia 22 de març, a les 19.00 h., a l'Auditori de La Pedrera. (Cal confirmar l'assistència, segons indica la invitació a

 250quilometres@grup62.com).

Falten pocs dies per la presentación del llibre i, per tant, pocs dies perquè tothom el pugui comprar.

“250 quilòmetres” és més que el títol d’una novel·la juvenil,  és la il·lusió d’un grup de Joves de l’Hospital Sant Joan de Déu que ens proposen compartir! “250 quilòmetres” és un gran somni que entre tots farem realitat! Per això, tots  desitgem i esperem que es venguin molts exemplars de la novel·la. T'apuntes a comprar el llibre?

* Però, encara ens falten saber altres detalls .... per què el títol de la novel · la és "250 quilòmetres"? per què el protagonista es diu Quim? per què parlen de "Cròniques de la terra del Crohn"?... Podeu seguir la resta de la història a la pàgina de "250 quilòmetres" a Facebook i a Twitter:

250 quilòmetres a Facebook.

"Cròniques de la terra del Crohn" a Facebook.

@250quilometres a Twitter.