Filosofia i objectius

L'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya - ACCU Catalunya, creada l'any 1992,  compta actualment amb 850 socis.

  • Forma part del Consell Consultiu de Pacients del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
  • És membre de la Confederación de Asociaciones de Enfermos de Crohn i Colitis Ulcerosa de España (ACCU España).
  • Ofereix informació als pacients, per intentar solucionar els problemes o dubtes relacionats amb la MII.
  • Desenvolupa projectes i activitats i reunions per ajudar a millorar la qualitat de vida dels pacients i els seus familiars.
  • Treballa per informar i sensibilitzar la societat sobre les necessitats dels malalts.
  • Ajuda a fomentar la investigació i la formació sobre les MII.

L'experiència d'aquí i d'altres països demostra que la millor ajuda per a l'afectat prové d'altres malalts.

Patir una malaltia inflamatòria intestinal (EII), de vegades, pot afectar diversos aspectes de la vida a més de tenir els seus símptomes físics. Pot ser que apareguin reaccions de por, negativitat, inseguretat, o ressentiment davant del diagnòstic. Aquestes reaccions són normals i amb el temps es poden entendre i acceptar.

És molt útil poder parlar amb algú dels teus sentiments i dels teus dubtes. És important parlar amb la família i els amics i fer-los partícips del que et passa, això els permetrà entendre't i donar-te el millor suport que puguin. Però, també pensa que hi ha moltes persones amb aquestes malalties que s'enfronten a problemes similars als teus cada dia. Parlar amb aquestes persones pot ajudar-te, perquè  comprendran  per el que estàs passant.

En aquesta web d 'ACCU Catalunya es recull tota la informació d'interès que trobem, així com la facilitada per les associacions nacionals i internacionals, les notícies relacionades amb les malalties, els treballs i els avenços dels diferents grups de recerca. També trobaràs tota la informació sobre les activitats que organitza l'Associació, i podràs accedir a diversos enllaços d'interès.

Algunes persones poden tenir curiositat i poden accedir a gran quantitat d'informació detallada sobre la malaltia. Per a altres, amb alguna informació pràctica i bàsica en tindran prou.

De tota manera, t'informem que el que apareix en aquesta web, sota cap concepte, s'ha de considerar com una substitució de les consultes o de les atencions mèdiques professionals. Veure TEXT LEGAL.