Benvinguda del President

Estimats socis i seguidors d’ACCU Catalunya:


En primer lloc, desitjo fer-vos arribar una cordial salutació, en nom de la nova junta i del meu propi. El meu nom és Alejandro Amo i la nova Junta ha dipositat la seva confiança en la meva persona com a President, per la qual cosa expresso el meu agraïment.

Em presento davant vosaltres com una persona activa, dedicada al món de la recerca cientificotècnica i diagnosticat de Crohn en 1989, amb 7 anys. Encara que el meu treball científic se centra en altres àrees, intento aplicar la meva mentalitat d'investigador també en aquest món i per això procuro estar al dia dels últims avanços científics. Porto anys realitzant tasques de suport a altres malalts i col·laborant en estudis. Per tot això, no només em sento pròxim als pacients sinó també al sector de la recerca mèdica. Encara que ha costat treball, porto anys fent vida normal sense problemes intestinals i confio que podrem veure aquest resultat replicat en molts altres pacients en el futur.


Com a part del nostre acabat d'adquirir compromís envers tots vosaltres, volem compartir-vos els recents canvis en aquesta junta després de l'assemblea celebrada el passat 1 de juny i realitzar una breu reflexió sobre el nostre full de ruta després d'aquest canvi generacional.


ACCU Catalunya ha renovat la seva junta amb un grup de voluntaris que, al meu judici, és molt representatiu de com aquestes malalties afecten per igual a gent de tota classe i condició. La nova junta és un equip que abasta una diversitat d'edats, nivells d'experiència com a pacients, llocs de procedència, vivències i perspectives sobre la MII. Creiem que aquesta diversificació dins de la junta ajudarà a enriquir el seu funcionament, identificar més i millor les necessitats i interessos dels pacients, tornar-nos més representatius i ser de més ajuda per a tots vosaltres, sigui com sigui la situació que estigueu passant actualment com a pacients de MII.

No podem deixar d'agrair la labor duta a terme pels nostres predecessors, que han deixat un camí aplanat i fèrtil perquè aquesta nova etapa continuï donant els fruits que ells van conrear amb el seu esforç previ.


Així mateix, els assoliments més recents han estat possibles en bona mesura gràcies a l'aposta que ACCU va realitzar per la professionalització de la seva gestió, incorporant a David Prujà com a director i coordinador de les activitats i projectes. David treballa diàriament identificant necessitats, creant vincles amb altres col·lectius, transmetent visió a llarg termini i defensant els nostres interessos com a pacients, cosa que permet als col·laboradors centrar-se en l'execució de tasques i mantenir la velocitat necessària per a continuar volant. Per aquest motiu, continuarem comptant amb la seva col·laboració i esperem continuar avançant junts.

Sense un altre particular, i reiterant el meu agraïment als membres de la junta presents i passats, m'acomiado posant l'organització al vostre servei.


Barcelona, 4 de juny de 2019


Alex Amo

President

ACCU Catalunya