Desenvolupament d'una innovadora teràpia per a la malaltia de Crohn i colitis ulcerosa

* Campanya per recaptar fons per a la investigació.


La malaltia de Crohn i la Colitis Ulcerosa són malalties inflamatòries intestinals (MII), que són incurables. Les edats en què solen diagnosticar-se són entre els 16 i 30 anys, encara que l'aparició de casos en edat pediàtrica cada vegada és més freqüent, la qual cosa suposa un curs crònic de la malaltia durant dues terceres parts de la vida dels pacients.

Amb aquesta campanya es pretén obtenir fons, a través de microdonatius, per desenvolupar una nova teràpia capaç de dirigir-se a la zona de l'intestí afectada dels pacients amb malaltia de Crohn o colitis ulcerosa, sense que es distribueixi per la resta de l'organisme, reduint els efectes secundaris no desitjats i alhora, incrementant l'efectivitat terapèutica.

Això pot suposar una millora substancial en el maneig d'aquestes malalties incurables, reduint la dosi, els efectes secundaris i la distribució del fàrmac per la resta de l'organisme.

La campanya està impulsada per la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l'Institut "Germans Trias i Pujol" (IGTP) de Badalona. El grup de recerca forma part del Servei de l'Aparell Digestiu de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Can Ruti), és grup d'investigació consolidat de la Generalitat de Catalunya i forma part del "Centro de Investigación Biomédica en Red (CIBER)" del Instituto de Salud Carlos III (Ministerio de Economia y Competitividad, Gobierno de España).

Recomanem veure el vídeo explicatiu del projecte.

Més informació del projecte: clicant aquí.

Des d'ACCU Catalunya (Associació de malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya) animem als pacients, el seu entorn i a tota la societat, perquè col·laborin recolzant la recerca; perquè en definitiva aquesta serà la que millori els tractaments i la qualitat de vida dels pacients.

La campanya per recaptar fons per a aquesta recerca va començar el dia 19 de maig de 2016 i finalitzarà el 27 de juny. La nostra meta: recaptar 22.500 euros mitjançant petites (o grans) aportacions.

A més ser "mecenes" te la seva recompensa ... podeu veure-ho en la informació de verkami.

Tots aquells que hàgiu pensat a col·laborar, animar-vos a fer-ho clicant en "Aporta al projecte":

Vídeo: Desenvolupament d'una innovadora teràpia per a la malaltia de Crohn i colitis ulcerosa