Objectius

1.- Fer difusió de les Malalties Inflamatòries Intestinals (MII).

Per aquest motiu hem creat una samarreta que ens identifica com a grup i lluïm a les proves esportives en les que hi participem. També tenim a disposició de qui vulgui donar visibilitat o ajudar amb algun donatiu, les equipacions de triatló, ciclisme i running. I aquest 2017 incorporem a l'equipació, samarretes de màniga llarga i infantils.

2.- Animar als pacients de MII a practicar l'esport.

L'experiència de molts pacients demostra que fer esport augmenta l'esperit de superació i millora l'estat anímic dels qui ho practiquen, sobretot en pacients de malalties de caràcter crònic, on la vida de la persona que la pateix es veu agreujada física i mentalment. Pel grup Deportistas EII® la pràctica de l'esport ens ajuda a relacionar-nos amb la resta de la societat, ens permet gaudir de l'entorn sentint-nos part, ens apropa a altres pacients per compartir experiències i reforçar lligams, ens ensenya a assumir la nostra malaltia, reforça l'autoestima i fomenta la superació personal des d'una vessant saludable.

3.- Donar exemple.

Especialment als més joves, perquè vegin que moltes vegades les limitacions ens les creem nosaltres mateixos.

4.- Formar equips.

L'objectiu no és aconseguir esportistes d'elit, sinó que els pacients de MII, cadascú al seu nivell, se sentin capaços d'aconseguir els seus reptes a través de l'esport i malgrat la seva MII.

Vam triar com a lema:

"RES ENS ATURA" "NADA NOS PARA"

I Volem demostrar que és una realitat.

Estem molt orgullosos de l'evolució del grup.

La col·laboració d' OTSUKA ha estat molt important pel creixement del grup, ja que ens ha permès participar en algunes competicions que han donat molta visibilitat a les MII i ha animat a esportistes d'altres comunitats autònomes a sumar-s'hi al grup DeportistasEII ®.

La pràctica de l'esport ajuda a normalitzar la vida dels pacients, que en veure's capaços d'assolir els seus reptes, conviuen millor amb la malaltia i milloren la seva qualitat de vida.

Practiquem diverses modalitats esportives: triatló, marató, curses de muntanya, natació, ciclisme, pàdel, senderisme, bàsquet, futbol, ioga, dansa del ventre, escalada, trekking, busseig, esquí, snowboarding, etc.

Al nostre grup la majoria dels seus membres són pacients, però també hi ha un 13% de familiars i amics, no malalts, que s'hi ha sumat a la causa per donar suport als pacients,

També formen part del grup alguns metges als quals aquesta iniciativa els ha semblat molt interessant.

El Dr. Xavier Aldeguer, Cap del Servei de l'Aparell Digestiu de l'Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta i membre de la comissió del projecte "NO PUC ESPERAR!, participa en BTT

El Dr. Xavier Calvet, responsable de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, participa en muntanyisme i curses de muntanya. És el promotor del projecte #MII100PICS (els 100 pics de la MII - llistat i àlbum de fotos). Es tractava de fer el cim de 100 muntanyes diferents i fer-se una foto al cim amb la samarreta que ens identifica com a grup. S'ha fet un registre a la nostra pàgina de Facebook i a finals de setembre 2016 s'ha superat el repte amb 102 cims enregistrats.

El Dr. Sixto Ruiz, metge internista de l'Hospital Comarcal d'Inca (Mallorca) i malalt de Crohn des dels 8 anys, participa en triatló i marató de Barcelona.

També s'hi ha sumat al grup el Dr. David Monfort, especialista en l'aparell digestiu de l'Hospital de Terrassa. És triatleta, col·labora amb el grup i ha participat en la marató i triatló de Barcelona. El Dr. Montfort va participar en l'Acte Institucional del Dia Mundial de MII amb aquesta xerrada: "Impacte de l'esport en la malaltia inflamatòria intestinal (MII)"