TROBADA NADALENCA D’ACCU CATALUNYA

02/12/2017

Al centre Cívic Casa Elizalde de Barcelona, es va celebrar la reunió nadalenca de socis d’ACCU Catalunya.

 

 

L'Enric Bosch, president, Nuria Garcia, vicepresidenta i Judith Gómez, membre de la Junta Directiva ens van parlat de les activitats realitzades en 2017, de l'estat dels projectes en marxa i del que es proposa fer l'associació en 2018.

L'any 2018 serà un any de canvis tal com es va acordar en l'Assemblea General Ordinària celebrada el passat mes de juny.

Els objectius d’ACCU Catalunya segueixen sent els mateixos però cal abordar-los de manera diferent, adaptant-nos als nous temps i necessitats.

Per millorar l'associació de cara al futur es va decidir professionalitzar la seva gestió.

Avui s'ha presentat al nou Director, en David Prujà, que d'ara endavant treballarà per fer créixer ACCU Catalunya millorant l'organització, promovent nous projectes i aconseguint finançament per als mateixos. D'aquesta manera s'aconseguirà donar major visibilitat a la MII i millors serveis per als socis i pacients en general.

Vam parlar de passat present i futur. Les persones passem però les institucions romanen. Algunes de les persones voluntàries que han impulsat l'associació durant molts anys deixen les seves responsabilitats donant pas a altres voluntaris que seguiran el seu treball en el futur.

Hem volgut aprofitar aquesta reunió per agrair el treball i la dedicació a quatre excel•lents voluntàries: l'ÁNGELES ROCA, la LOURDES DÍEZ, la MÒNICA BAGÁN i l'ELENA KATEB amb el lliurament d'un obsequi.

Les quatre ens han dirigit unes breus paraules per animar-nos a seguir endavant mantenint l'essència de l'associació. L'Ángeles, la Lourdes i la Mònica deixen d'estar en primera línia, encara que sempre estaran amb nosaltres, i l’Elena contínua com a tresorera i col•laboradora en diferents comissions.

La Mònica, acompanyada de la Marina Mas, ens ha explicat el projecte que estan realitzant per ajudar al fet que es reconeguin els drets dels estudiants afectats de MII en totes les etapes educatives i per a totes les edats, a rebre educació en igualtat de condicions que la resta d'estudiants sense que la seva MII representi un obstacle. (Suport Educatiu MII). Aquest projecte està en fase molt avançada i s'espera que en breu es pugui fer la seva presentació.

Després d'aquests emotius moments efectuem una pausa per relaxar-nos i fer un pica-pica.

Reprenem la reunió,

DEPORTISTAS EII

La Judith Gómez ens informa de les proves en què han participat en 2017 i destaca els esdeveniments de la 1ª JORNADA ESPORTIVA DE LES MII organitzada per Deportistas EII en la qual es van celebrar les següents activitats: carrera per a adults de 10 km, caminada de 10 km, carrera d'obstacles i futbol sala per a nens, jocs i entreteniment a càrrec de monitors, inflables i final en la piscina. També va haver-hi una actuació de dansa del ventre molt participativa. BARCELONA TRIATHLON 2017, participació en les categories: Olímpica, Sprint i Supersprint. Podium per segon any consecutiu, en la categoria Supersprint. Els participants van poder parlar i fer-se fotos amb dos ídols de l'esport com són Miguel Indurain i Abel Antón i van aconseguir que per megafonia es divulgués la seva participació i la seva causa.

Projecte Deportistas EII 2018, continuar amb la participació en les proves habituals i potenciar l'activitat esportiva en família pensant especialment en els nens amb MII.

CONCURS DE LA SAMARRETES VIATGERA 2 017

Nuria Garcia mitjançant un vídeo ens mostra les imatges enviades pels participants durant els mesos de juliol i agost dels llocs en què han lluït la samarreta de Deportistas EII en les seves vacances. Els premiats rebran obsequis dels nostres col•laboradors: Owings, Maat Bijoux i Thunar Esports, S.L.

ACTIVITATS 2018 a càrrec de COL•LABORADORS D’ACCU CATALUNYA

  • Sessions de coaching a càrrec de David Martos.
  • Conferencies sobre temes laborals a càrrec de la Sensi Domínguez, assessora laboral

PROJECTE “ NO PUC ESPERAR!”

Hem complert l'objectiu de portar el projecte a totes les províncies de Catalunya abans de finalitzar 2017. El passat dia 30 de novembre va tenir lloc la presentació a Lleida davant representants de l'Ajuntament, la Diputació, Hospitals col•laboradors i Federació de Comerciants.

DIA MUNDIAL DE LES MII
Enric Bosch ens recorda que el dia 19 de Maig és el dia mundial de les malalties inflamatòries intestinals. Fa ja diversos anys que ho celebrem amb un acte institucional en què participen amb nosaltres les societats científiques Societat Catalana de Digestologia i GETECCU. Aquest any també s'ha sumat GETII. En aquest acte sempre està present el Departament de Salut que ens recolza com a membres del Consell de Pacients de Catalunya (CPC). És un acte molt important que ens permet mantenir la relació amb aquestes institucions, que són vitals, per al suport als pacients i als projectes de l'associació.

En 2018 podem fer una doble celebració aprofitant que hem complert 25 anys com a Associació. S'haurà de pensar a fer alguna cosa especial………

Donem per acabada la sessió emplaçant als assistents que participin en el sopar de Nadal organitzat pel grup de Deportistas EII i Activitats Socials el dia 16 de desembre. Es garanteix bon sopar, diversió i l'assistència d'un convidat especial: “PAPÁ NOEL” amb dos ajudants per a repartint regals a tothom

BONES FESTES A TOTS I UN GRAN ANY 2018

“RES ENS ATURA – NADA NOS PARA”

Enric Bosch

President d’ACCU Catalunya