“Recolzament escolar per als nens i adolescents amb Malaltia Inflamatoria Intestinal (MII)”

30/10/2014

En aquestes dates en què comença el curs escolar, volem recordar-vos que el Departament d'Ensenyament i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya van aprovar, el maig de 2012, el projecte:

“Recolzament escolar per als nens i adolescents amb Malaltia Inflamatoria Intestinal (MII)” 

El projecte consisteix en un document (fulletó de 4 pàgines), en català i en castellà, que han preparat ACCU Catalunya i la Unitat per a la Cura Integral de la MII Pediàtrica de l'Hospital Sant Joan de Déu, per lliurar a les escoles, i que explica què és la Malaltia Inflamatòria Intestinal, quines necessitats tenen els alumnes amb MII a l'escola i que pot fer el personal docent per ajudar-los.

Creiem que amb l'ajuda del metge, la família i el personal de l'escola, el nen pot aprendre a acceptar la seva malaltia ia conviure amb ella, normalitzant al màxim la seva vida i la seva convivència amb els amics, l'escola i l'esport.

Totes les famílies que necessitin els documents (en català o en castellà) per presentar a les escoles, poden recollir-los  a les oficines de ACCU Catalunya (horaris i plànol de situació.  

També podeu trobar-los en PDF al web del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya - XTEC (Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya).