Presentació del projecte "NO PUC ESPERAR! -¡NO PUEDO ESPERAR!" a Sabadell

19/05/2014

A l'Ajuntament de Sabadell es va presentar, el dia 14 de maig de 2014, el projecte "NO PUC ESPERAR! - ¡NO PUEDO ESPERAR!" creat per l'Associació de Mallats de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) i la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona, i que s'implantarà ara a la ciutat de Sabadell amb la col · laboració de la Unitat de MII de l'Hospital de Sabadell Parc Taulí.

Sabadell és la segona ciutat catalana, i la primera de la província de Barcelona– que s’adhereix a aquest projecte destinat a totes aquelles persones que per algun problema mèdic, no contagiós, necessiten utilitzar urgentment un lavabo.

La roda de premsa va estar presidida pel Sr Josep Ayuso, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sabadell; el Sr Lluís Torralba, Consell Consultiu de Pacients del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya; el Dr Xavier Calvet, responsable de la Unitat de MII de l'Hospital de Sabadell Parc Taulí; i Ángeles Roca, coordinadora del projecte i membre de ACCU Catalunya.

El tinent d'alcalde Sr. Josep Ayuso va destacar que Sabadell s’ha abocat en aquesta campanya perquè donarà resposta a una necessitat social i, alhora, servirà per conscienciar dels problemes que pateixen els afectats de Crohn i colitis ulcerosa.

Àngels Roca i el Dr Xavier Calvet van explicar com funciona el projecte, què són les malalties inflamatòries intestinals i quines són les necessitats dels pacients. També van expressar que la posada en pràctica d'aquest projecte, suposarà per als pacients un canvi substancial en la seva qualitat de vida.

La coordinadora del projecte va agrair la solidaritat de la ciutadania de Sabadell i la ajuda important dels establiments i equipaments que s'adhereixen a "No puc esperar! - ¡No puedo esperar!".

El Sr Lluís Torralba va fer palès el seu suport al projecte: "la iniciativa és molt important des del punt de vista d'intervenció comunitària, atès que millorarà la qualitat de vida de les persones afectades".

El tinent d'alcalde Sr Josep Ayuso, va agrair la sensibilitat dels comerços de la ciutat i va dir que "tal i com ja és tradició a Sabadell, els establiments han demostrat la seva solidaritat amb els ciutadans que tenen un problema de salut”.

A Sabadell s’hi han adherit 52 equipaments municipals i 62 establiments comercials i hostalers, tot i que la xifra es pot anar ampliant perquè es tracta d’un projecte dinàmic.

ACCU Catalunya vol agrair, en nom dels pacients de malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa, l'important suport i ajuda que ens han ofert l'Ajuntament de Sabadell i tots els seus col · laboradors, les Associacions de Comerciants i Hosteleria, i els establiments que s'han adherit a aquest projecte, així com a AbbVie per la seva col.laboració.

Què és el projecte “NO PUC ESPERAR!”?

És un projecte d’ACCU Catalunya i de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona, que està pensat per a totes aquelles persones que per algun problema mèdic, no contagiós, necessiten utilitzar urgentment un lavabo.

http://www.accucatalunya.es/news.aspx?id=148

 En els arxius adjunts trobareu:

* la relació dels 52 equipaments municipals adherits.

* El llistat dels 62 establiments adherits.

* El llibret informatiu en català i castellà.

* El fulletó/tríptic en català.