Presentació del projecte NO PUC ESPERAR! a Terrassa

12/03/2015

A la Masia Freixa de Terrassa es va presentar, el dia 11 de març de 2015, el projecte NO PUC ESPERAR!.

En una roda de premsa, el dia 11 de març de 2015, s'ha presentat el projecte NO PUC ESPERAR! i l’adhesió del municipi de Terrassa a aquesta campanya.


En aquest acte, que ha tingut lloc a la Masia Freixa, han participat el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Innovació, Sr. Amadeu Aguado;  la regidora de Salut, Sra. Núria Riera; la Sra. Roser Vallès, la directora general d'Ordenació i Regulació Sanitàries del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya; la Sra. Ángeles Roca, Coordinadora del projecte NO PUC ESPERAR! d'ACCU Catalunya; la Dra. Maria Esteve, de la Unitat MII de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa; i la Dra. Marta Piqueras, de la Unitat MII del Consorci Sanitari de Terrassa.


 

NO PUC ESPERAR! és un projecte d’ACCU Catalunya i la Unitat de MII de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona, amb el suport del Consell Consultiu de Pacients del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la Societat Catalana de Digestològia i GETECCU (Grupo de Trabajo Español de Crohn y Colitis Ulcerosa), amb la col·laboració de AbbVie.

 

NO PUC ESPERAR! és un projecte pensat per a totes aquelles persones que per algun problema mèdic, no contagiós, necessiten utilitzar urgentment un lavabo. Terrassa és la cinquena població que s’adhereix a la campanya per millorar la qualitat de vida d’aquestes persones, després de Girona, Sabadell, Palamós i Calonge.

 

És imprescindible la col·laboració dels metges de les Unitats MII dels hospitals col·laboradors amb el projecte (Consorci Sanitari de Terrassa i Hospital Universitari Mútua Terrassa), perquè són ells els encarregats de lliurar les targetes als pacients que les necessiten.

 

L'adhesió a la campanya per part de l’Ajuntament de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, el Gremi de Restauració, les Associacións de Comerciants i diversos establiments permetran als portadors de la targeta autoritzada NO PUC ESPERAR! la utilització urgent i gratuïta dels seus lavabos.

  

A Terrassa, de moment, s’hi han adherit  23 equipaments municipals, i 22 establiments comercials. Aquesta és la xifra inicial d’adhesions,  que es preveu que segueixi augmentant al tractar-se d'un projecte obert i dinàmic. Els establiments i equipaments adherits disposaran d'uns adhesius identificatius.

 

Aviat, el projecte NO PUC ESPERAR!  disposarà d'una web i una aplicació per a mòbils amb geolocalització de tots els lavabos adherits a la campanya i tota la informació.

 

En nom dels pacients i d’ACCU Catalunya volem agrair als ciutadans de Terrassa la seva solidaritat amb el projecte NO PUC ESPERAR!.* Què és el projecte NO PUC ESPERAR!?http://www.accucatalunya.es/news.aspx?id=148En els arxius adjunts trobareu:


* El llistat dels equipaments municipals adherits.


* El llistat dels establiments adherits.