Presentació del projecte "NO PUC ESPERAR!" a Girona

21/12/2013

A l’Ajuntament de Girona es va presentar, ahir, el projecte “NO PUC ESPERAR!” creat per l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) i la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona.

A la roda de premsa presidida per la Regidora de Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat; el responsable de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l’Hospital Doctor Josep Trueta de Girona, Dr. Xavier Aldeguer; juntament amb la coordinadora del projecte i membre d’ACCU Catalunya, Ángeles Roca, es va parlar fonamentalment de la importància d’aquest projecte pioner i de la millora que pot representar en la qualitat de vida dels pacients.

Tal i com va comentar la Regidora, Coralí Cunyat: “fa dos anys que estem fent un esforç important per promoure i donar a conèixer  la ciutat en l’àmbit del turisme i del comerç, però a més estem fent un esforç per fer de Girona una ciutat amable i sensible respecte aquells col·lectius que tenen un problema de salut o mobilitat. Volem que gaudeixin com qualsevol altre visitant de la nostra ciutat”. També va recalcar que això ha estat possible “gràcies a la implicació del sector privat de la ciutat” en aquest projecte.

En aquests moments, en la ciutat de Girona, s’han adherit 63 equipaments municipals i 65 establiments comercials i del sector d’hostaleria, encara que la xifra es pot anar ampliant perquè es tracta d’un projecte dinàmic. L’adhesió a la campanya per part de les associacions de comerciants i d’hostaleria significa que alguns dels seus establiments associats permetran als portadors de la targeta “No puc esperar” la utilització gratuïta dels seus lavabos.

Van assistir a aquesta presentació: la Sra. Coralí Cunyat  (Regidora de Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Girona), el Dr. Antoni Juan Pastor (Director del Hospital Doctor Josep Trueta), el Dr. Xavier Aldeguer (Cap de Servei de l’Aparell Digestiu i responsable de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta, la Sra. Lourdes Díez (Secretària de la junta d’ ACCU Catalunya en representació del President, Manuel Rivero), el Sr. Jordi Mías (Associació d’Hostaleria Girona Radial), la Sra. Mariona Salvadó (Associació de comerciants de Sant Narcís sector Dominiques), Sr. Josep Mª Noguer (Girona Eix Comercial) i la Sra. Eva Trías (Associació de comerciants de Sant Narcís Zona Sud-Plaça Assumpció).

ACCU Catalunya vol agrair, en nom dels pacients de la malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa, el recolzament i l’ajuda que han ofert l'Ajuntament de Girona y tot l'equip de Girona Turisme,  l'Associació d’Hosteleria Girona Radial, l'Associació de Comerciants de Sant Narcís sector Dominiques, Girona Eix Comercial, l'Associació de Comerciants de Sant Narcís Zona Sud-Plaça Assumpció, y els establiments adherids a aquest projecte, així com també a AbbVie per la seva col·laboració.

Què és el projecte “NO PUC ESPERAR!”?

És un projecte d’ACCU Catalunya i de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona, que està pensat per a totes aquelles persones que per algun problema mèdic, no contagiós, necessiten utilitzar urgentment un lavabo.