"Malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa: perspectives actuals i de futur"

24/10/2016

29 d'octubre 2016 : Reunió de pacients amb malaltia inflamatòria intestinal organitzada per la Unitat de l'Hospital Clínic de Barcelona. Tindrà lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

 

Reunió de pacients amb malaltia inflamatòria intestinal organitzada per la Unitat de l'Hospital Clínic de Barcelona.

Tindrà lloc  dissabte 29 d'octubre 2016 (de 10hores  a 12,30 hores) al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Carrer Montalegre 5 - Hall principal . Barcelona)

* Dr. Julià Panés (Coordinador de la Unitat MII. Cap de Servei de Gastroenterologia):

"En la nostra societat occidental, la incidéncia de malaltia de Crohn i de colitis ulcerosa estan en constant increment. No sabem les causes d'aquest fenomen, i no tenim, ara per ara, una cura definitiva per aquestes malalties. Són significatíus peró, els avenços que s'han fet en els darrers anys en el coneixement de les causes de la malaltia, en nous métodes diagnóstics i en noves formes de tractament. Tanmateix, les societats internacionals reconeixen que l'atenció personalitzada i integral dels pacients requereix un equip multidisciplinar.

En l'edició d'enguany de la reunió de pacients amb malaltia inflamatória intestinal organitzada per la Unitat de l'Hospítal Clínic de Barcelona proposem explicar els aspectes organitzatius de la nostra unitat rellevants pels pacients, considerar com els nous tractaments recentment dísponibles canvien els nostres algoritmes de tractament, informar dels nous tractaments altament prometedors en desenvolupament, revisar el paper de les terapies cel.lulars en el tractament de la malaltia de Crohn, el paper de les manipulacions dietétiques, i finalment el suport que a través de ACCU Catalunya s'ofereix als pacients amb malaltia inflamatória intestinal.

La Unitat de Malaltia Inflamatória Intestinal de l'Hospital Clínic de Barcelona, conjuntament amb l'Associació de malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) us convidem cordialment a la propera reunió el dia 29 d'Octubre a Barcelona".

Programa de la reunió.

Es un acte obert per a tots el interessats, acces lliure.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

 

 

Informació addicional