Especial desembre: els millors especialistes en nutrició a ACCU Catalunya

24/11/2020

(última actualització: 18/12/2020)

Benvolgut/uda soci/a:

El 24 de novembre va ser el Dia Mundial del Dietista-Nutricionista.

El tema de la nutrició a les MII és el que mès preguntes genera entre els centenars de consultes que responem cada any al nostre despatx.

Per aixó, i per cel·lebrar el Dia Mundial del Dietista-Nutricionista, vam dedicar el desembre amb intensitat a aquest tema i vam realitzar diversos seminaris amb les millors especialistes:

Seminari 1: Virginia Gomez (Dietista Enfurecida)

Coneguda a xarxes i a la TV com a Dietista Enfurecida, Virginia es la nutricionista que ofereix assessorament al Grupo Español de Trabajo en Crohn y Colitis Ulcerosa, la societat de metges que encapçala la recerca contra les nostres malalties. No només porta anys estudiant i fent recerca de les nostres malalties, sino que aten online a pacients de MII amb millores de la seva qualitat de vida.

Virginia parlarà de què menjar amb brot, què menjar amb remissió, quins suplements nutricionals poden resultar interessants, i quines dietoteràpies estan donant resultats al control de la MII segons la literatura científica existent i els estudis recents.

Recomanat a persones que vulguin comprendre la situació cientifica general de la nutrició a les MII i no tinguin por a aprendre alguns tecnicismes.

Vam fer aforament complet amb 100 inscrits. Moltes gràcies a tots!

Video complet al nostre canal de Youtube. Click aqui

Seminari 2: Nuria Duran

El Crohn i la colitis ulcerosa requereixen d’un maneig multidisciplinar. El tractament farmacològic, cuidar l’alimentació i seguir uns hàbits saludables han d’anar plegats.

La dietista nutricionista Núria Duran parlarà de com seguir una dieta saludable i de quins aliments i tècniques culinàries són les més recomanades pels diversos estats de la malaltia.

Recomanat a persones que vulguin una orientació senzilla i fàcil d'entendre per a millorar els seus hàbits d'alimentació i la seva salut general dia a dia.

Video complet al nostre canal de Youtube: Click aqui

Seminari 3: Dra. Judit Soto (Dra Cooking Healthy)

Per petició popular i perque portàvem temps desitjant tenir-la als nostres seminaris, la Dra. Judit Soto, coneguda a les xarxes com "La Dra. Cooking Healthy", vindrà per presentar-nos el seu llibre "Recetas sin fibra", on reflecteix els resultats d'un any d'investigació científica i documental sobre com gestionar els símptomes dels brots del Crohn i la colitis ulcerosa mitjançant unes pautes d'alimentació baixa en residus i ultraprocessats. El seu llibre conté dues meitats, una amb explicacions molt senzilles de quines coses s'han de fer en brot i perquè, i altra meitat plena de receptes apetitoses, nutrititives i compatibles amb brots.

La seva preparació com a metgessa, la seva passió per les receptes i la nutrició, i la seva experiència com a pacient de MII col·loquen a la Judit en una posició única per parlar amb total autoritat de qué cuinar quan tenim brots, i cuinar perque a mes a mes sigui apetitós i gens avorrit.

Recomanat a persones que pateixen molt les restriccions de menjar durant els brots i volguin tenir eines i receptes noves que siguin compatibles amb el brot.

ACCU Catalunya va fer un sorteig d'una copia del llibre de la Judit entre els assistents. La guanyadora va ser Esther Cebrian. Felcitats, Esther!

Vam fer aforament complet amb 100 inscrits. Moltes gràcies a tots!

Video complet al nostre canal de Youtube: Click aqui

Esperem que aquest especial de nutrició sigui del vostre agrat i pugui satisfer els vostres dubtes sobre aquest tema.

Salut,

L'equip d'ACCU Catalunya