Els passadissos del metro de Barcelona s’omplen de fotos de pacients de Crohn i colitis ulcerosa

02/12/2020

Fa uns dies presentàvem el llançament de la campanya “Tria la teva causa” de TMB, que aquest any gira entorn a les malalties inflamatóries intestinals.

Entre les accions previstes dintre del programa, aquesta setmana arrenca l’exposició de fotografia temàtica organitzada i preparada per l’artista i pacient de MII Sonia Sanchez. Sonia es la persona darrere de les potents fotografies artístiques que vam poder gaudir als populars “calendaris crohn y colitis”. Aquests calendaris solidaris es van llançar entre els anys 2014-2018 per recaptar fons per investigació.

Sota el lema de “Dar voz a lo que no se oye, luz a lo que no se ve”, Sonia ha preparat desinteressadament per a TMB una selecció de fotografies procedents d'aquests famosos calendaris solidaris, amb una revisió dels textos originals que les expliquen i acompanyen. Sonia ha volgut donar un nou enfoc a aquestes obres, buscant reflectir el contrast entre els mals moments de la malaltia i la superació personal dels pacients amb el suport de familiars i amics. Totes les fotos tenen com a protagonistes a pacients reals de MII.

També destaquem una altra aportació de fotografia artística: la feta per la Fundación GESTO (de l’empresa de productes sanitaris per ostomitzats Hollister). GESTO ha cedit desinteressadament el material de la seva popular exposició itinerant “Héroes y heroínas” que ja ha donat la volta a tot el territori espanyol a través dels seus hospitals. Aquesta exposició reflecteix el vincle que es crea entre els pacients de MII que s’han hagut de sotmetre a cirurgia per posar-los una ostomía i els seus cuidadors.

Esperem, durant el mes de desembre, poder gaudir d’aquestes obres al passadís d'enllaç de l'estació de metro de Diagonal (línies 3 i 5).

Des d’ACCU Catalunya volem agrair a Sonia Sanchez, artista i pacient de MII, per haver desenvolupat incansablement múltiples versions de la seva exposició fins aconseguir la que finalment veurà la llum als passadissos del metro.

Mes informació a la web de TMB:
https://noticies.tmb.cat/societat/mostra-fotografica-mou-te-malalties-inflamatories-intestinals-metro-diagonal

Fotos: Miguel Ángel Cuartero (TMB)