El Crohn i la colitis ulcerosa, protagonistes a les estacions de metro de Barcelona

24/11/2020
ACCU Catalunya

Si et mous amb metro per Barcelona, aquests dies hauràs vist cartells que donen visibilitat a la malaltia de Crohn i a la colitis ulcerosa. Potser també ho has vist a alguns autobusos.

Tanmateix, potser has vist a les pantalles del metro un rostre familiar per a molts de nosaltres: la infermera Laura Marín, més coneguda a les xarxes com “Miss Bowel”, a un video breu donant una explicació general de la malaltia per a persones que no la coneixen:

El motiu és que la Fundació TMB desenvoluparà al llarg de les pròximes setmanes i amb la col·laboració d'ACCU Catalunya una serie d’activitats per visibilitzar la malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa.

Aquestes activitats estan enmarcades dintre del seu programa solidari “Tria la teva causa i Mou-te” que cada any tria, mitjançant propostes i votació dels empleats, una causa benèfica per la qual fer campanya.

Les accions de conscienciació seran tant públiques (a les estacions) com privades (als centres de treball de TMB), i buscaran sensibilitzar sobre el fet que les MII poden semblar patologies invisibles per a tothom, però limiten de manera important la vida de les persones que les pateixen.

De moment, podeu veure els cartells de promoció de la campanya, i el video de conscienciació preparat per Miss Bowel, que TMB distribuirà també a través de la seva xarxa interna.

Arribat desembre, comunicarem més accions per part de TMB i ACCU Catalunya dintre del context de "Tria la teva causa" que seran encara de més impacte i que estem segurs que satisfaran molt als socis. Esteu atents a les nostres xarxes.

Envia'ns fotos!

Fes-te una foto davant dels cartells o videos promocionals de la campanya i etiqueta'ns a twitter (@accucatalunya) o a instagram (@accu_catalunya). Farem difusió de les fotos mes divertides als nostres perfils.  

TMB té previst continuar la col·laboració amb #NoPucEsperar

NoPucEsperar es un projecte d’ACCU Catalunya consistent a una xarxa d’establiments col·laboradors. Els establiments adherits cedeixen desinteressadament el seu lavabo per ajudar als pacients de Crohn, colitis i altres malalties quan tenen una urgència.

TMB n’es col·laborador actiu, i aprofitant aquesta campanya, ha manifestat la seva previsió de continuar donant suport i formant part d’aquesta xarxa també al 2021. La col·laboració de TMB amb el projecte permet als pacients de MII demanar accés a lavabos dintre de les estacions, tot amb la tranquil·litat de que els empleats tenen consigna d’ajudar en cas de necessitats especials com ara les dels usuaris de la targeta “NoPucEsperar” que dona accés a la xarxa.

Tanmateix, TMB transmetrà un video de suport i promoció de NoPucEsperar a la seva xarxa de pantalles.

Més informació del projecte NoPucEsperar a www.nopucesperar.cat

Agraïments

  • Els treballadors i treballadores de TMB que han participat desinteressadament per tirar endavant la campanya.
  • Lorena Martínez, empleada de TMB que va proposar la causa de les MII, les quals coneix a través de la seva mare, que n’és pacient.
  • Laura Marin, infermera i pacient de MII, per haver exercit la imprescindible tasca de transmetre a TMB el que suposa una MII a la vida d’una persona i haver-los assessorat a nivell científic-divulgatiu.

Més informació a la nota de premsa de TMB:
https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-inicia-campanya-fer-visibles-malalties-inflamatories-intestinals