Comunicat sobre la vacunació COVID19 a pacients de MII (15/12/2020)

15/12/2020
Àlex Amo

Benvolguts socis.

Degut a les peticions a les xarxes informem, abans de tenir respostes definitives, respecte a quan serem vacunats de la COVID19 els pacients de MII:

Els metges del nostre Consell Assessor ja estan esbrinant quina política de vacunació tindrà CatSalut respecte als pacients de malalties autoimmunes com la nostra.

S'ha de tenir present que no nomes es una decisió medica-científica, sinó també estratègica-organitzativa. Hem de tenir present que el principal repte en aquests casos es definir bé les prioritats, aprofitar al màxim les vacunes disponibles, i protegir el mes aviat possible a les persones més adequades per frenar els danys que causa la pandèmia.

La Generalitat té identificades a aproximadament 10.000 persones que considera mes vulnerables i que seran vacunades amb prioritat, però no sabem encara amb exactitud on estem ubicats nosaltres. Es possible que estem fora d’aquesta llista de prioritaris perquè, com ens va explicar el Dr. Xavier Calvet a una entrevista, NO semblem tenir risc augmentat simplement per tenir MII. Tampoc tenim risc augmentat per prendre la nostra medicació (amb excepció d’altes dosis de cortisona si estem en brot). Per tant, es raonable pensar que altres col·lectius que han provat ser molt més vulnerables (càncer, malalts cardiovasculars, malalts pulmonars, diabètics...) passin primer. I no només seria raonable sinó que seria el mes intel·ligent per evitar mes baixes.

Si els metges del nostre Consell Assessor obtenen mes informació dels científics i metodòlegs que estan definint el pla de vacunació, ens ho faran saber.

Com sempre, agraïm al nostre Consell Assessor la agilitat i disponibilitat que mostra per donar resposta ràpida a les inquietuts del soci.