Celebració del Dia Mundial de les MII 2016 a Catalunya

22/04/2016

El Dia Mundial de les Malalties Inflamatòries Intestinals és el 19 de maig però, en ser dia laborable, se celebrarà el dissabte 7 de maig (al matí) a l'Hospital Universitari de Bellvitge. L'Hospitalet de Llobregat.

L'Associació de malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya), el Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa (GETECCU) i la Societat Catalana de Digestologia organitzen aquests actes, de forma conjunta i per tercer any consecutiu, amb el suport del Consell Consultiu de Pacients del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la farmacéutica Otsuka.

Amb aquesta celebració volem donar visibilitat a les MII (malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa), que afecten a prop de 30.000 persones a Catalunya, i conscienciar a la societat de les necessitats d’aquests pacients.

Com a continuació dels lemes triats en anys anteriors, i englobats en la idea: "volem millorar la qualitat de vida dels pacients de MII", aquest any el lema que proposem és: "Ni ens n'oblidem, ni en vivim pendents” i els hashtags per a la seva difusió a les xarxes socials són: #ViureMII

Aquest lema forma part de la 2a clau de la infografia "Les 10 claus per millorar la qualitat de vida dels pacients amb MII " elaborada per ACCU Catalunya, GETECCU i la Societat Catalana de Digestología l'any 2014.

La 2a Clau diu: “Ni ens n’oblidem, ni en vivim pendents. Les MII són cròniques, però controlables en la major part dels casos. Els inicis són durs i poden obsessionar el pacient. En canvi, quan les coses van bé, és fàcil d’oblidar-se’n. És important seguir les recomanacions en tot moment”.

 

PROGRAMA:

* Acte per a donar visibilitat a la MII: Hospital Universitari de Bellvitge.  L’Hospitalet de Llobregat. (Sala Vicente Ferrer).  

10.00 h.

Trobada de totes les persones que volen participar i donar visibilitat a les MII.  

10.05 h.- Demostració: “Dansa del Ventre” per Yasmina Larts (pacient que imparteix classes d'aquesta modalitat, “Deportista EII” i voluntària d’ACCU Catalunya). 

10.25 h.- “Taller de Ioga” per Eva Arbonés (pacient que imparteix classes de ioga, i voluntària d’ACCU Catalunya). Obert a totes les persones, de qualsevol edat, que desitgin participar. 

11.10 h.- Tanit Tubau (pacient de Crohn i sòcia d’ACCU Catalunya) parlarà del seu llibre “A veces puta y otras maravillosa” (referint-se a la vida) i signarà exemplars. Recordeu que de la venda de cada llibre es destina 1 euro a la investigació de les MII a l’Hospital Clínic. Durant els actes, podreu comprar el llibre.  

* Acte Institucional : Sala d’Actes de l’Hospital Universitari de Bellvitge. L’Hospitalet de Llobregat.  

12.00 h.-  

Benvinguda a càrrec de :    

Sr. David Elvira i Martínez. Secretàri d'Atenció Sanitària i Participació. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya. 

Dra. Ana Alvarez Soto. Subdirectora de l’Àrea Mèdica de l’Hospital Universitari de Bellvitge. L’Hospitalet de Llobregat. 

Sr. Jesús Husillos Gutiérrez. Regidor de govern de Benestar Social de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat. 

Dr. Jordi Guardiola. Cap de la Unitat de MII de l’Hospital Universitari de Bellvitge. L’Hospitalet de Llobregat. Junta de GETECCU. 

Sr. Enric Bosch. President de l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa. ACCU Catalunya. 

Dra. Marta Piqueras. Coordinadora GETECCU – ACCU Catalunya. 

Presentació a càrrec de:  

Dra. Maria Esteve. Presidenta de la Societat Catalana de Digestologia. Junta de GETECCU.

 - “Programa de pacient expert en MII a Catalunya, ens pot ajudar?”  Dr. Francesc Casellas. Unitat d’atenció Crohn -colitis (UACC) de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Barcelona.

- “Barreres pel maneig i control de la MII, ens pot ajudar un telèfon?”  Dr. Francisco Rodríguez-Moranta. Unitat de MII de l’Hospital Universitari de Bellvitge. L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

Cloenda a càrrec de:  

Dr. Eugeni Domènech. Cap de la Unitat de MII de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. Badaona. Junta de GETECCU. 

 

NOTA: Es prega confirmació d'assistència, amb la finalitat de fer les oportunes previsions, per telèfon : 933142062 o per correu electrònic a info@accucatalunya.cat

Us esperem!