ACRA (Associació Catalana de Recursos Assistencials) col·labora amb el nostre projecte: "NO PUC ESPE

05/04/2014

En nom de tots els pacients, ACCU Catalunya vol agrair a ACRA la seva col·laboració en el projecte "No puc esperar!"

Una bona noticia: ACRA (Associació Catalana de Recursos Assistencials) col·labora amb el nostre projecte: "NO PUC ESPERAR!". 

COMUNICAT  D' ACRA: 

   
 
El projecte vol facilitar que pacients de malalties inflamatòries intestinals puguin utilitzar quan ho necessitin els lavabos d’establiments públics
 
 

La malaltia de Crohn i la Colitis ulcerosa són les principals malalties inflamatòries intestinals, són cròniques, no contagioses i, de moment, no es poden curar. La inflamació que causen al tub digestiu pot provocar dolor, diarrees i sagnat. Un dels problemes que més angoixa i preocupa els pacients és la necessitat contínua, i de vegades imprevisible, d’anar al lavabo. Algunes persones, fins i tot, veuen afectada la seva qualitat de vida ja que tenen por de sortir de casa o fer vida social i no poder trobar un lavabo en el moment que ho necessiten. A l’estat espanyol, més de 15 de cada 100.000 persones pateixen Malaltia de Crohn i 10 de cada 100.000 Colitis Ulcerosa. Cada any, es diagnostiquen 2.000 casos nous.

Per poder solucionar aquesta situació, ACCU Catalunya, l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa, i la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l’Hospital Doctor Josep Trueta de Girona han engegat un projecte amb el que ACRA vol col•laborar. Es tracta de la creació d’una targeta “No puc esperar!” que podran utilitzar persones que, per la malaltia que pateixen, necessiten utilitzar urgentment un lavabo. Les targetes s’emetran des d’ACCU Catalunya però seran els metges especialistes i altre personal sanitari els encarregats de lliurar-les als pacients que ells considerin necessari.

Paral•lelament, ACCU Catalunya busca acords de col•laboració amb establiments i entitats, com ACRA, perquè autoritzin l’ús dels lavabos als portadors de les targetes “No puc esperar!”, de manera gratuïta i tan ràpidament com sigui possible. Un adhesiu a la porta de l’establiment servirà per indicar els portadors de la targeta que formen part del projecte.

Targetes com “No puc esperar!” ja s’utilitzen en altres països d’arreu del món, com els Estats Units, la Gran Bretanya, Austràlia, Nova Zelanda, Canadà, França i Bèlgica.

Des d’ACRA creiem que aquesta és un bona iniciativa que permetrà millorar la qualitat de vida moltes persones. Per això, convidem a les entitats i empreses associades a ACRA que estiguin interessades a trucar a ACCU Catalunya (93.314.20.62) o enviar un mail (accucat@gmail.com)per a rebre més informació.

En nom de tots els pacients, ACCU Catalunya vol agrair a ACRA la seva col·laboració en el projecte "No puc esperar!"

ACRA és una associació sense ànim de lucre, fundada l'any 1989, que agrupa entitats de recursos assistencials (teleassistència domiciliària, atenció domiciliària, centres de dia, llars residencials, residències assistides, pisos tutelats i centres sociosanitaris) per a gent gran a tot Catalunya. ACRA està conformada per 440 empreses/entitats associades, que gestionen 929 serveis amb 34.214 places i 29.213 treballadors.

Què és el projecte ''NO PUC ESPERAR!''?

Informació addicional