20 de maig: celebració del "DIA MUNDIAL DE LES MII" a Catalunya

09/05/2017

El lema d'aquest Día Mundial de les Malalties Inflamatòries Intestinals (MII) és "DRET A UNA ATENCIÓ ESPECIALITZADA"

El Dia Mundial de les Malalties Inflamatòries Intestinals és el 19 de maig però, en ser dia laborable, se celebrarà el dissabte 20 de maig (al matí) a Torribera (Santa Coloma de Gramenet).

Organitzat, de forma conjunta i per quart any consecutiu, per ACCU Catalunya (Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya), GETECCU (Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa), Societat Catalana de Digestologia i GETEII (Grupo Enfermero de Trabajo en Enfermedad Inflamatoria Intestinal), amb el suport del Consell Consultiu de Pacients del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. 

Amb aquesta celebració volem donar visibilitat a les MII (malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa), que afecten a prop de 30.000 persones a Catalunya, i conscienciar a la societat de les necessitats d’aquests pacients.

Com a continuació dels lemes triats en anys anteriors, i englobats en la idea: "volem millorar la qualitat de vida dels pacients de MII", aquest any el lema que proposem és: "Dret a una atenció especialitzada". Aquest lema forma part de la 4a clau de la infografia "Les 10 claus per millorar la qualitat de vida dels pacients amb MII " elaborada per ACCU Catalunya, GETECCU i la Societat Catalana de Digestología l'any 2014.

La 4a Clau diu: “Dret a una atenció especialitzada. Alguns pacients de MII, a causa de les seves circumstàncies (símptomes ocasionalment inespecífics, malalties cròniques i complexes, inici de molt jove...) poden necessitar l’atenció per part de metges especialitzats en aquest tipus de malalties, ja sigui per abordar-les o per obtenir i disposar d’una segona opinió. Cal una comunicació fluida entre els diferents centres assistencials i un accés fàcil als especialistes i infermeres de referència.

(Programa d'actes de la celebració del Dia Mundial MII 2017 a Catalunya - PDF - Tríptic).  Us esperem!

 

* Us presentem el programa de l'Acte Institucional i el de la 1a Jornada Deportiva Dia Mundial de les EII, organitzada per "Deportistas EII"

L'Acte Institucional es farà a la  Sala “Les Voltes” del Campus de l’Alimentació Torribera - UB. (C/ Prat de la Riba, 171 - Santa Coloma de Gramenet)

11.30 h.  Benvinguda a càrrec de:

  • Il·lma. Sra. Núria Parlon. Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet.
  • Dr. Josep Boatella Director del Campus de l’Alimentació de Torribera. Universitat de Barcelona
  • Dra. Marta Piqueras. Coordinadora de GETECCU con ACCU Catalunya.
  • Sr. Enric Bosch. President de l’Associació de malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa - ACCU Catalunya.

Presentació a càrrec de:

  • Dra. Maria Esteve. Presidenta de la Societat Catalana de Digestologia. Junta de GETECCU.
  • Sra. Assumpció González Mestre. Responsable del Programa Pacient Expert Catalunya®. Direcció General de Planificació en Salut. Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
  • Sra. Laura Marín. Presidenta de GETEII (Grupo Enfermero de Trabajo en Enfermedad Inflamatoria Intestinal).

 - "L’equitat en l’assistència dels pacients amb Malaltia Inflamatòria Intestinal. L’imprescindible interacció entre pacients, societats científiques i administració (Estat actual del pla estratègic)”.   Dr. Xavier Calvet. Hospital de Sabadell. Parc Taulí.

 - "Decàleg de bones pràctiques en xarxes socials". Sra. Ester Navarro. Vicepresidenta de GETEII.

 Cloenda a càrrec de:

      Dr. Jordi Guardiola. Área Social de GETECCU. Junta de GETECCU.

 

1a Jornada Deportiva que es celebra el Dia Mundial de les MII, organitzada per "Deportistas EII" al Complexe Municipal de Torribera i Serralada de Marina. INSCRIPCIONS

19.05.17 de 16:00 a 21:00 entrega a la botiga Decathlon Badalona de semarreta + bossa de corredor + ticket de l'esmorzar, i Decathlon Badalona us obsequiarà amb un estudi de la vostra "trepitjada".

20.05.17 1a JORNADA DEPORTIVA DIA MUNDIAL DE LES EII

8:00 h: entrega de la bossa de corredor + semareta per a donar visibilitat a les MII 09:00 h: Cursa de 10 km a Torribera oberta per a tothom a partir dels 16 anys. Recorregut  https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=17307421 (Servei de massatge per als corredors de 9:45 a 11:45)

09:10 h: Caminada de 10 km a Torribera oberta a tothom que vulgui participar. (Servei de massatge per als corredors de 09:45 a 11:45)

10:30 h: Spartan Race Kids a Torribera obert a tots els nens i nenes que vulguin participar.

11:30 h: Acte Institucional a la Sala "Les Voltes" del Campus de la Alimentació Torribera - Universitat de Barcelona.

12:00 h: Masterclass de Zumba a Torribera a càrrec de @zumbalauramorales & Cia., obert a tothom que vulgui participar.

13:00 h: Masterclass de Dansa del Ventre a Torribera a càrrec de Yasmina Larts, obert a tothom que vulgui participar.

14:00 h: Cloenda de l'Acte i la Jornada Deportiva a Torribera, convidem a tothom que vulgui a fer un bany a la piscina de les instal.lacions.

A més durant tot el matí hi haurà futbol, tallers infantils, musica en directe, animador...i servei de guarda-ropa i vestuaris.

 

* Us informem que aquest any no hem aconseguir patrocinador per a la Jornada i que ACCU Catalunya es farà càrrec de les despeses que s'originin. Per aquest motiu demanem la vostra col.laboració. Els assistents ho faran mitjançant el pagament de les seves inscripcions i els que no pugueu venir, si ho desitgeu, podeu fer una donació a través de la nostra pàgina web http://www.accucatalunya.cat/es/donaciones/