2ª AULA A LA NATURA PER A NENS AMB MII

15/07/2011

ACCU Catalunya agraeix al Dr. Javier Martín la seva invitació a assistir a aquestes jornades.. Esperem haver-los transmès el nostre lema: JUNTS FEM MÉS! I que hagin vist que en moltes ocasions la millor ajuda per a un malalt és la d’un altre malalt.

Del 26 de juny al 2 de juliol es va celebrar a Banyoles (Girona) la 2ª AULA A LA NATURA PER A NENS AMB MII organitzada per la Unitat per a la cura integral de la MII Pediàtrica de l’Hospital de Sant Joan de Déu, dirigida pel Dr. Javier Martín de Carpi, i patrocinada per Laboratoris Abbott. La positiva experiència de l’any passat ha animat als organitzadors a programar una nova edició per enguany. Catorze joves amb MII han participat en aquesta nova edició, acompanyats per dues monitores, i han pogut gaudir en l’entorn excepcional de Banyoles, en plena natura, d’uns dies de convivència durant els quals han compartit activitats esportives, oci i experiències relatives als problemes de salut que pateixen, en un ambient distès i cordial.

L’objectiu d’aquestes jornades és que els nens i adolescents puguin comprovar per ells mateixos que no estan sols, que hi ha molts altres nens i adolescents que pateixen problemes semblants als seus i que poden superar-los i fer la vida que correspon a la seva edat amb normalitat quan es troben bé. Això els ajuda a responsabilitzar-se de la seva salut, a tenir cura d’ells mateixos i a afrontar d’una manera més positiva la malaltia i els problemes que aquesta els crea.

Els participants han pogut practicar hípica, rem i bicicleta i tots han fet un balanç molt positiu d’aquestes activitats.

L’últim dia, dissabte 2 de juliol, els pares i familiars van anar a recollir els seus fills i van poder comprovar que s’ho estaven passant d’allò més bé i que se sentien molt units entre ells. També van poder conèixer d’altres pares amb qui compartir la seva preocupació per la salut dels seus fills. Tant ells com els seus fills van poder veure com nens i adolescents amb MII poden mantenir una activitat normal malgrat la seva malaltia. Això els ha d’animar a veure el futur amb esperança i a no protegir en excés els seus fills , animant-los en tot moment a superar les limitacions que puguin patir en qualsevol moment.

ACCU Catalunya agraeix al Dr. Javier Martín la seva invitació a assistir a aquestes jornades a les quals hem acudit amb molt de gust, essent representats per Ildefonso Pérez, President d’ACCU España, i Manel Rivero, president d’ ACCU Catalunya, i amb l’assistència d’alguns socis més. Esperem que la nostra participació, com a persones que portem molts anys de convivència amb la MII, hagi pogut ajudar a nens i pares a veure que poden tenir un bon futur malgrat la malaltia. Esperem haver-los transmès el nostre lema: JUNTS FEM MÉS! I que hagin vist que en moltes ocasions la millor ajuda per a un malalt és la d’un altre malalt.

El Dr. Martín va fer una xerrada per a tots els assistents l’últim dia i va parlar de les colònies finalitzades, dels seus objectius i resultats. També va parlar de la malaltia i va presentar l’aplicació per a ordinador i iPhone “CROHN AL DIA”, que amb el suport d’ACCU España, GETECCU i el patrocini d’ABBOTT constitueix una eina que ajuda als nens en el seguiment de la seva malaltia i els facilita molt la relació metge-pacient. No cal dir que els nois, tan amics de les noves tecnologies, van quedar encantats. Bona excusa per demanar un iPhone...

L’acte va acabar amb un dinar per a tots en un restaurant. Vam menjar molt bé i vam passar una bona estona.

El missatge definitiu de com ha estat la 2ª AULA A LA NATURA PER A NENS AMB MII és el que han donat els participants. TOTS VOLEN TORNAR L’ANY VINENT!

ACCU Catalunya agraeix a l’Hospital de Sant Joan de Déu, a Abbott, a l’empresa Agenda i al Parque Ecuestre Les Deus que hagin fet possibles unes jornades que, per a tots els que hi han participat, seran inoblidables.