14 de setembre de 1992: PRIMERA REUNIÓ GENERAL DE MALALTS DE CROHN I COLITIS ULCEROSA

14/09/2017

Avui és un dia important per a ACCU Catalunya. Es compleixen 25 anys de la celebració de la 1ª REUNIÓ GENERAL DE MALALTS DE CROHN I COLITIS ULCEROSA que va tenir lloc a Barcelona el 14 de setembre de 1992

Aquesta reunió va ser convocada per la Carme Batlle, fundadora i primera presidenta de ACCU Catalunya. La Carme en una nota que va publicar en la premsa va anunciar la seva intenció de crear una associació de malalts de Crohn i colitis ulcerosa per al suport mutu entre pacients.

Va instar a tots els interessats en la proposta a posar-se en contacte amb ella. Tots els que ho van fer van ser convocats a aquesta 1ª REUNIÓ GENERAL. Va ser un èxit ja que el local estava ple de persones que volien associar-se per conèixer a altres pacients amb els seus mateixos problemes i necessitats i poder contribuir en la divulgació de la malaltia Inflamatòria intestinal (EII), la millora de les condicions de vida dels pacients i col•laborar amb la recerca per trobar una cura per a aquesta.


Al següent enllaç trobareu la història d'aquests 25 anys:

https://www.accucatalunya.cat/ca/qui-som/l-associacio/

 
 i en INFORMACIÓ ADDICIONAL podeu veure el Power Point presentat durant la celebració del XX Aniversari de ACCU Catalunya.
 
A dia d'avui, encara que s'ha avançat molt, encara queda un llarg camí a recórrer per trobar la cura de la EII i és per això que ACCU Catalunya, adaptant-se als nous temps, segueix la seva lluita fent nous projectes per millorar la qualitat de vida dels pacients.