Malaltia de Crohn

La Malaltia de Crohn i la Colitis Ulcerosa, són les principals malalties del grup de Malalties Inflamatòries Intestinals (EII), però hi ha diferències entre ambdues.
La malaltia de Crohn afecta més comunament el final de l'intestí prim (l'Ilión) i el principi de l'intestí gros (el còlon), encara que també pot afectar a qualsevol part del sistema digestiu. D'altra banda, la colitis ulcerosa limita la seva afectació al còlon.

En la Malaltia de Crohn,  totes les capes de l'intestí poden estar afectades, i pot haver-hi  parts sanes entre trams de l'intestí malalt. En contrast,  la Colitis Ulcerosa afecta únicament les capes superficials (la mucosa) del còlon en una distribució més parella i contínua.

Els símptomes més comuns de la Malaltia de Crohn són: moviments intestinals freqüents, diarrea, necessitat d'anar al lavabo amb freqüència, de vegades sagnat rectal, dolors abdominals pèrdua de gana, pèrdua de pes i febre. Durant els períodes de símptomes actius, els pacients també poden experimentar fatiga, dolors articulars, i possibles problemes cutanis.

És molt important saber que en aquesta malaltia els símptomes solen tenir  tendència recidivant, és a dir, que alternen períodes d'activitat de la malaltia, en què el pacient es troba malament (que anomenem brots) amb altres en què la malaltia s'apaga (els anomenem fases de remissió).

La Malaltia de Crohn és una malaltia crònica, i pel fet que, de moment, no hi ha cura mèdica per a la malaltia, la meta és suprimir la resposta inflamatòria. Això permet que el teixit intestinal es curi i s'alleugin els símptomes. Una vegada que els símptomes són controlats, la teràpia mèdica és usada per fer menys freqüent els brots de la malaltia i poder mantenir els períodes de remissió.

Nota important: Com és un web d'una associació de malalts preferim que, les persones que pateixen aquesta malaltia, comentin amb els seus propis metges la informació sobre la Malaltia de Crohn, per això nosaltres donem una mínima informació. De tota manera, si algú està interessat en saber més, els recomanem veure webs amb un contingut redactat per equips mèdics i amb l'explicació dirigida als pacients.